Exposició Alfons Borrell

El 6 d’octubre passat va morir el pintor Alfons Borrell, persona il·lustre de la nostra ciutat que va contribuir amb les seves propostes artístiques a millorar l’escena cultural de Sabadell.

L’Acadèmia de Belles Arts n’havia tancat una exposició retrospectiva el 2 d’octubre d’aquest mateix any i feia pocs dies que el pintor havia presentat el seu projecte d’intervenció artística a les parets de l’antiga capella del monestir de les Carmelites del barri de Covadonga, la Capella Blava.

 

A l’escola, des del Departament d’Expressió, es va decidir organitzar una petita exposició d’homenatge que s’ha instal·lat al replà del segon pis de l’edifici de Secundària.

Alfons Borrell i Palazón va néixer a Barcelona l’any 1931. L’any 1940 la família es traslladà a Sabadell on els pares regentaven una rellotgeria.

Amb inquietuds artístiques, però sense cap estudi de Belles Arts, tingué la sort de conèixer Hermen Anglada Camarasa que es va convertir en el seu primer mestre i li va donar el consell més important: “si vols ser pintor, has de dibuixar, dibuixar i dibuixar”.

Ja als anys cinquanta, l’Alfons s’anà decantant cap a la pintura abstracta. Pintor d’emocions, sentiments i de colors, amb una pulsió cromàtica molt intensa, es definia a si mateix: “ hi ha dues menes de pintors: els que pinten el que veuen i els que ells mateixos són pintura. Jo m’identifico amb aquests últims”.

Alfons Borrell és un dels pintors abstractes sabadellencs més reconeguts arreu i els seus quadres es van exposar a les parets dels més prestigiosos museus i galeries, des de Nova York fins a Japó.

Aquí podeu fer l’enllaç a una entrevista que li van fer a Ràdio Sabadell, i des d’aquí  podeu accedir al documental Reconèixer Borrell que va emetre TV3.

 

Tots els comentaris (3)

    Em sembla fantàstic aquest petit reconeixement a l’artista Borrell, perquè els nens i les nenes de l’escola El coneguin

    Amb el vostre homenatge els colors de l’Alfons s’han escampat entre la quitxalla. I és maco que aquests visquin en les rialles dels infants. Des de la Capella Blava us enviem un gran gràcies escrit en color taronja.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *