Experimentació artística

Uns alumnes d’Educació Visual i plàstica del curs 21-22 van fer un projecte de disseny d’una rajola inspirant-se en els dissenys d’Antoni Gaudí.


Se’ls va plantejar el projecte com si un client els fes un encàrrec per crear i enrajolar un espai concret amb uns usos determinats. Calia passar per tot el procés de creació: empatitzar, definir, idear, prototipar, presentar i avaluar el disseny final.
De totes les propostes que es van fer, cada alumne la seva, se’n van triar cinc de les que, per grups, se’n van realitzar els prototips i les còpies.
En la fase inicial del projecte, disseny i dibuix, es van utilitzar eines digitals com algunes aplicacions de tractament d’imatge per a poder apreciar com quedarien les rajoles en l’espai per al qual estaven dissenyades, o el Thinkercad per poder imprimir en 3D les peces que servirien per imprimir els motlles.

Per a la realització dels prototips i les còpies es van usar procediments totalment artesanals: modelatge i baix relleu amb fang per fer el prototip del qual es va fer un motlle d’escaiola que es va utilitzar per a la confecció de les còpies a través del premsatge: pressionant el motlle sobre una planxa de fang tou.

Aquest trimestre hem exposat aquest interessant treball al replà de l’escola per tal de donar-lo a conèixer a la resta dels alumnes de l’escola.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *