Excursió a Calaf

Els alumnes de 2n d’EPRI van anar el dia 22 de maig d’excursió al poble de Calaf.

A part de la visita al poble, sempre interessant, per la història i per conéixer altres llocs de la nostra geografia, l’objectiu principal de l’excursió era fer un recorregut pel museu de les Botigues Antigues.

Si no el coneixeu, paga la pena fer una escapada a aquest reclam turístic molt ben muntat, que ha recuperat per als visitants, set botigues de la plaça Gran del poble.

Quan el mercat va canviar d’emplaçament, els anys 50 del segle passat, les botigues es van traslladar o bé van tancar, i van quedar  ancorades en el passat. Fa cosa d’un any van decidir recuperar-les i, amb la col·laboració de tot el poble, van tornar a omplir les lleixes de productes, van engreixar la imprempta manual i ara  es poden visitar una merceria, una imprempta, un celler, dues pastisseries, una botiga de comestibles i una aula de repàs.

Els nens van gaudir molt de la visita i de les explicacions dels “dependents” que els parlaren de com es comprava abans i, sobretot, de com es reciclava: ampolles de vidre que es reomplien, paperines per la grana i la fruita, paper d’estrassa per a la carn o els embotits, lleteres, cistells, … res de plàstic ni d’un sol ús.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *