Escriure les biografies dels avis

Els alumnes de 4t d’ESO , en el taller d’escriptura en llengua catalana, escriuen la biografia dels seus avis.

Aquest projecte els permet practicar l’escriptura i, a la vegada, aprendre molts aspectes de la vida de l’avi o de l’àvia que desconeixien i de la història més recent del nostre país.

És un projecte que els i les alumnes del taller emprenen com un deure, però amb el qual acaben gaudint d’allò més,  ja que la majoria d’ells “descobreixen” per primera vegada la vida dels pares dels seus pares i, per tant, també parts de la vida dels seus pares que segurament els era desconeguda i que, en ocasions, pot ajudar-los a entendre’s tots plegats una mica millor.

També els resulta molt interessant la part històrica del nostre país o d’altres països d’aquells alumnes que no han nascut a Catalunya ni a Espanya, ja que tots sabem que la història més recent i sobretot la que fa la gent del carrer dia a dia, triga a arribar als llibres d’història, si és que mai hi arriba. Descobrir les condicions laborals dels avis o les dificultats de les àvies per poder seguir treballant un cop casades; els canvis en les cases gràcies als constants avenços en electrodomèstics; les millores en la salut col·lectiva, en les comunicacions,  etc. converteixen aquest projecte en un fantàstic treball de comunicació i comprensió intergeneracional.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *