Erasmus + Climate Change Ready

 

 

 

 

 

Climate Change Ready és un projecte Erasmus + en la modalitat KA2 , finançat per la Unió Europea, que estem realitzant juntament amb cinc escoles europees; una escola d’Alemanya, una de Grècia, una de Portugal, una d’Eslovènia i una d’Hongria.

La durada del projecte és de dos cursos escolars. Es va començar l’octubre del 2017, i s’acabarà el juliol del 2019.

L’Eva Tatché i la Montse Gotés, professores impulsores del projecte Erasmus+ a l’escola.

Cada escola fa activitats relacionades amb el tema del canvi climàtic. L’escola alemanya, que és d’Hamburg, s’ha centrat a estudiar l’ús de la bicicleta i els carrils bici de la seva ciutat. La d’Hongria s’ha centrat més en la temàtica relacionada amb l’aigua. L’escola d’Eslovènia fa un treball relacionat amb el reciclatge, la reutilització i la reducció de residus. L’escola de Portugal ha treballat el reciclatge, ha experimentat amb plaques solars i ha reproduït fenòmens relacionats amb el canvi climàtic. Totes les escoles fan reciclatge, una activitat molt normal per a nosaltres, però no tant a països com Hongria i Grècia.

Per  a aquest projecte els nostres alumnes de 4t d’ESO van fer un treball cooperatiu tractant el tema del canvi climàtic. Van analitzar-ne les causes, les conseqüències i les possibles solucions, en l’àmbit global i local. Van elaborar-ne uns vídeos que han estat compartits amb  les altres escoles participants.

Els alumnes de 4t d’ESO d’aquest curs han fet un projecte relacionat amb el canvi climàtic. Els diferents grups han triat la temàtica que més els ha motivat, han sortit treballs molt variats, però és molt remarcable l’interès que han tingut pels problemes relacionats amb la producció de l’oli de palma. Han elaborat papereres de reciclatge per plàstic a l’escola, amb resultats molt artístics i creatius.

Aquest projecte es desenvolupa en tres tipus de trobades entre les escoles participants:

Els transnational meetings: aquestes són de caràcter organitzatiu i també per compartir les experiències que es duen a terme en els diferents països. Se n’han fet dues, una d’inici del projecte el novembre de 2017 a Hamburg, una segona el maig de 2018 a Ljubljana i la darrera per tancar el projecte es farà el juliol 2019 a Sabadell.

Els learning meetings: en aquestes trobades hi participen alumnes i professors. Cada país hi participa amb 2 professors i de 2 a 4 alumnes; el país amfitrió, hi participa amb un nombre d’alumnes més gran, normalment amb els alumnes de l’escola implicats en el projecte. En aquestes trobades es fan diferents activitats de formació i es comparteixen experiències, bàsicament entre alumnes, amb la supervisió dels professors. Se n’han fet tres: la primera l’abril de 2018 a Budapest , la segona l’octubre de 2018 al Pireu i la tercera l’abril del 2019 a Portugal. A cadascuna d’aquestes trobades hi han assistit dos alumnes diferents de la nostra escola.

Els staff training meetings: són reunions per a la formació dels professors. Se n’ha fet una el gener de 2018 a Alemanya, la segona a Sabadell el gener del 2019 i la tercera a Eslovènia al març del 2019.

 

Tots els comentaris (1)

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *