Entrevista a Arnau Boix

El curs passat, dos dels nostres alumnes van acabar els estudis de batxillerat aquí a casa nostra, complementant el títol obtingut amb el del batxillerat americà, el High School Diploma, després de superar amb èxit les diferents assignatures del programa del Diploma Dual que oferim a l’escola (en podeu veure un vídeo explicatiu aquí).

Parlem amb un d’ells, l’Arnau Boix, per veure què ens pot dir sobre la seva experiència i com li sembla que l’ajudarà en el futur.

Hola Arnau,

Abans de començar deixa que et feliciti per la feina feta. Has aconseguit compaginar dues tasques molt exigents al mateix temps com són la consecució del títol de batxillerat, per una banda, i el del High School Diploma, per l’altra. La teva experiència és, per tant, una oportunitat perquè altres famílies coneguin de primera mà en què consisteix aquest programa i com ho valoreu els propis alumnes que ja l’heu completat.

Primer de tot, què et va fer decidir a participar en aquest programa? Quins són els aspectes que et van atreure inicialment?

La raó per la qual vaig decidir començar aquest programa era, sense cap mena de dubte, la significant millora que podria experimentar a l’hora d’expressar-me en anglès tant de forma oral com escrita. No obstant, els elements que en un principi van cridar la meva atenció eren els continguts que es tractaven i també l’origen o procedència dels docents.

Quina ha estat la implicació a nivell de feina que t’ha requerit? Ho has pogut compaginar bé amb els estudis de batxillerat a l’escola?

En el meu cas, per poder completar de manera gratificant el programa, hi vaig haver de dedicar gran part del meu temps cosa que, òbviament, suposava un repte. Tot i això, considero que vaig tenir la capacitat de compaginar-ho adequadament amb els meus estudis de batxillerat.

Moltes famílies es plantegen aquest programa com una forma d’aprenentatge o de millora de la competència lingüística en anglès. Com valores el programa en aquest sentit? T’ha servit per millorar el teu anglès?

Segons la meva experiència, he evidenciat un bon progrés de les meves facultats lingüístiques en anglès. Tenint això en compte, cal remarcar que per accedir-hi és recomanable tenir un nivell mínim de coneixements ja que així s’alleugen les dificultats del programa.

A part dels aspectes lingüístics, aquest programa també t’ha ajudat a organitzar-te millor i a gestionar millor el teu temps?

Com és d’esperar, una de les conseqüències d’incorporar noves responsabilitats acadèmiques és el fet d’experimentar un canvi positiu en les habilitats de gestió i d’organització.

Totes les matèries que has cursat han estat a distància a través d’una comunicació telemàtica amb els professors nord-americans que has tingut. Com valores aquesta vessant d’aprenentatge de treball en entorns virtuals? Creus que et serà útil de cara al teu futur professional o ara mateix durant els teus estudis universitaris?

Pel que fa a la comunicació telemàtica entre l’alumnat i els professors, és cert que familiaritza les persones als entorn virtuals i que aporta una perspectiva innovadora en el món de l’ensenyament. Per aquest motiu, considero que la prèvia vivència de classes virtuals m’ha estat relativament útil en els meus estudis universitaris durant època de pandèmia. De totes maneres, considero que actualment aquest mètode no és del tot eficaç o productiu.

Ara que ja has completat el programa amb èxit, quina valoració general en fas? Quins són els aspectes que trobes que podrien millorar i quins valores més positivament?

En la meva opinió, la valoració general del programa és positiva, ara bé, això no treu el sacrifici que s’ha de realitzar per finalitzar-lo. Els aspectes millorables són tant la interacció com la comunicació amb els docents i el volum o densitat d’alguns temaris. El factor més positiu i primordial que identifico en el programa és l’adquisició de nous coneixements.

Moltes gràcies, Arnau. Ha estat un plaer conversar amb tu i et desitgem molta sort en aquesta nova etapa que has començat.

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *