Descobrint l’Edat mitjana

Els alumnes de 5è estan estudiant l’Edat mitjana i, per tal de fer-ne una immersió, el divendres 25 de març van fer una excursió al Món Sant Benet, el centre de la Fundació Catalunya la Pedrera, que organitza visites al monestir i també tallers de cuina medieval.

Les visites que organitza aquesta Fundació estan molt ben organitzades i fan un ús excel·lent de les noves tecnologies -projeccions, músiques, gravacions de so ambient,… – per tal de donar vida al monestir i fer de la visita tota una experiència sensorial.

Així els alumnes van poder veure el vídeo on es narren els orígens del monestir; van poder assistir a la benedicció de l’església; veure com eren les cel·les dels monjos; i també la biblioteca i la feina de còpia de manuscrits que hi realitzaven.

Després van anar cap a les dependències de la cuina, on també gràcies a les projeccions van poder veure el monjo cuiner feinejant i cuinant les menges habituals del monestir i també la bodega on s’elaboraven els vins.

A continuació van fer el taller de cuina medieval on els van explicar quins aliments formaven part de la dieta de l’època; les diferències entre rics i pobres pel que fa al menjar; l’ús de les espècies i també dels estris de cuina.

Finalment es van dividir en dos grups per cuinar les receptes medievals fent el taller “Per sucar-hi pa”: un grup es va posar a preparar el pa alís o àzim – un pa de diferents farines però sense llevat perquè era massa car- ; i l’altre grup es va dedicar a elaborar les salses on després sucarien el pa.

Una gran experiència i una molt bona manera de començar a estudiar l’Edat mitjana!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *