Cultura egípcia a 1r d’ESO

A la matèria de Socials els alumnes de 1r d’ESO han estat estudiant l’edat antiga  i, entre altres, calia estudiar la història de l’Antic Egipte, una de les civilitzacions més poderoses i evolucionades de la seva època.

Aprofitant les característiques molt plàstiques d’aquesta cultura, els professors van proposar a un dels grups la construcció de diversos murals i treballs plàstics on reproduïssin algunes de les fites més importants de la cultura egípcia: jeroglífics, temples, piràmides, escultures, etc.

Al ClassRoom es va oferir als alumnes molta informació, enllaços i quadres sinòptics,  sobre diferents aspectes de la vida a l’Antic Egipte i , a partir d’aquí, els alumnes van fer la feina.

Nois i noies s’hi van esmerçar i van aconseguir reproduccions molt acurades de tots aquests elements representatius de la civilització egípcia i després les van ensenyar i explicar en uns vídeos tot simulant una visita virtual a un museu egipci.

L’ altre grup de 1r va dedicar els seus esforços a un aspecte molt important de la cultura egípcia, la que fa esment al culte als morts i, partint dels egipcis, arribar fins als nostres dies pel que fa als rituals funeraris. És el treball “Guardians d’Ànimes”.

En aquest cas van compartir els seus aprenentatges en un padlet al qual poden accedir tots els alumnes de 1r i trobar-hi informació sobre els déus egipcis, l’arquitectura mortuòria, la momificació, el judici d’Osiris i els rituals funeraris a dia d’avui en diferents cultures.

Un treball molt complet que us recomanem que mireu i llegiu amb atenció.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *