Concurs de Scratch

Enguany l’escola, per segon any consecutiu, ha participat al concurs Student Awards que organitza mSchools en la categoria d’Scratch Challenge.

Scratch és un llenguatge de programació que treballem a l’escola des de 2n de primària i que, més enllà de la programació en si, ajuda a desenvolupar la lògica, la seqüenciació i estructura dels fets i la creativitat. A poc a poc es van introduint en aquest llenguatge tot solucionant reptes que els plantegem amb increment de dificultat al llarg dels cursos. Val a dir que no tot l’alumnat s’hi sent còmode i sempre es plantegen diferents nivells d’exigència. És així com l’Alba, la Clàudia, la Noa i la Júlia, s’han introduït i interessat per aquest llenguatge.

En aquesta ocasió, dos equips es van presentar al concurs, de manera voluntària i amb temàtica lliure. El primer equip el formaven la Clàudia Solé i la Júlia Pastor amb el projecte “Descontaminant el món Pusheen amb la Kiran”. El segon, format per la Noa Botana i l’Alba Vilà, amb el projecte “Programant el canvi: fora masclisme!”. Totes quatre són alumnes de sisè de primària.

Durant dos mesos, els dos equips van anar desenvolupant un projecte inèdit amb Scratch seguint les bases de la convocatòria. Va ser important entendre, des del primer moment, què els demanaven i quins eren els requisits mínims per posar-los en pràctica. Es feia imprescindible conèixer i saber desenvolupar els blocs condicionals, iteració, variables o sensors.

Els dos projectes presentats des de l’escola van quedar finalistes i això va significar participar a la jornada dels Student Awards 23 desenvolupada a la fira de Montjuïc. Durant 1,5 hores van haver de desenvolupar un repte que prèviament havien rebut i amb el que ja s’havien familiaritzat. Era un repte que a més de treballar el llenguatge de programació també treballava el musical. Calia construir un Launchpad que els permetés reproduir música. Aquí teniu el repte enllaçat.

Finalment, un jurat escollia durant la mateixa jornada quins equips serien els guanyadors, quatre en la categoria de primària i tres de secundària. L’equip de la Noa i l’Alba va ser un dels guanyadors de primària. És un orgull i un reconeixement molt gran tant per a elles com per a l’escola ja que posa en valor l’esforç i dedicació en un treball lliure i voluntari. El seu projecte és digne de ser vist per tothom tant pel programa desenvolupat com per la temàtica que tracta. Us hi convidem fermament!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *