Colònies a Primària

Els alumnes de 3r i de 6è d’EPRI van sortir de colònies els primers dies d’octubre.

Uns i altres ens han explicat com van gaudir d’aquests dies de convivència, tot i mantenir sempre les mesures de seguretat, amb els companys de curs.

3r d’EPRI a La Carral

Els alumnes de tercer de primària vam anar de colònies a La Carral, a 2 km del santuari del Miracle, al sud de la comarca del Solsonès, a gaudir de la natura i del temps lliure.

Aquests tres dies de convivència ens ha permès començar el curs de la millor manera, compartint moments únics i activitats engrescadores amb els súper monitors i monitores que segur que recordaran per sempre! L’experiència de dormir fora de casa amb els amics i amigues de l’escola ha estat sens dubte el millor record d’aquests dies després del confinament.

La casa de colònies té moltes zones per jugar: camps d’esport, parc infantil, futbolins, bosc tancat… i els nens i nenes han pogut gaudir de totes: han fet cabanes amb troncs, una gimcana, miniolimpíades, jocs tradicionals, un joc de nit amb llanternes i una mini disco! També hem après moltes cançons ja que abans d’entrar al menjador, els monitors ens les feien cantar amb l’acompanyament de guitarres, un acordió i un piano elèctric.

Han estat unes magnífiques colònies que van més enllà del què es pot treballar a l’aula i que esperem repetir el curs vinent!

 

6è d’EPRI a Tamarit

Les noies i els nois de sisè vam anar de colònies a Tamarit els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre.

El dimecres 30 vam anar al CRAM, Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins, vam fer una visita guiada per les instal·lacions per conèixer com els animals marins que han patit alguna agressió o malaltia es curen i, si es pot, són retornats al seu medi. Vam poder veure com era l’hospital i vam conèixer històries d’alguns pacients, com les tortugues babaues Casimiro, Damm, Massagran  i 4X4 que, a causa de les lesions importants que van patir, no podran ser reintroduïdes al mar, ja que no podrien sobreviure en el medi salvatge.Cram Sant Nicolau

També ens vam apropar al món dels taurons: són tan perillosos com ens els mostren a les pel·lícules? Es poden pescar els taurons? Per què hi ha menys taurons ara que abans? Quanta gent mor cada any per atacs de taurons? De totes aquestes preguntes i d’algunes més que vam fer nosaltres en vam saber les respostes i vam poder veure els taurons d’una manera ben diferent.

La casa de Tamarit té molts espais exteriors on poder jugar i està a 10 minuts a peu de la platja del castell de Tamarit. Així que, un cop havíem endreçat les nostres coses a les habitacions, vam anar cap a la platja a jugar. Feia una tarda molt agradable, vam jugar a la sorra i, naturalment, també ens vam mullar una mica.

A la nit ens tocava el joc de nit, Capture the flag, amb els monitors de la casa.

El matí del dijous el vam dedicar a l’esport i, per acabar bé, ens vam banyar una estona a la piscina. A la tarda vam anar fins a Altafulla, poble de bruixes, i vam poder fer un esbós del castell d’Altafulla que ens servirà per poder fer-ne un bon dibuix.

I a la nit…, discoteca!!!!!!

Divendres es va llevar ennuvolat i va acabar plovent, però, tot i la pluja, vam poder jugar tot el matí. Les colònies s’estaven acabant i volíem aprofitar tots els moment per estar plegats i passar-nos-ho bé.

Han estat tres dies de convivència amb el nostre grup de companys i companyes que ens ha donat també oportunitats de noves relacions. A més a més, la convivència amb els mestres en un context diferent de l’habitual també afavoreix la coneixença, la relació i el vincle afectiu.

Aquest any han estat unes colònies diferents, amb mascaretes i amb mesures sanitàries de seguretat. Sabíem que no seria el mateix d’altres anys, que hauríem de deixar més espai entre nosaltres, que hauríem de jugar amb les mascaretes posades, però, tot i així, teníem tots moltes ganes d’anar-hi perquè necessitàvem estar junts a l’aire lliure i perquè les colònies són un gran moment de convivència en el qual es reforça l’autonomia, l’autoconfiança, l’autoconeixement i la confiança en els altres.

Les colònies a Tamarit han estat les nostres últimes colònies de Primària i ens ha agradat molt anar-hi!!!

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *