Col·laboració SMX i primària

Aquests primers trimestres del curs els alumnes de 1r de SMX hem estat realitzant diferents projectes que ens han servit per aprendre moltes coses alhora que reparàvem ginys electrònics de l’escola.

Un dels projectes ha estat la col·laboració entre els estudiants del cicle i els alumnes de primària. L’objectiu principal del projecte ha estat la reparació de les tauletes de primària. Per fer-ho ens vam dividir en grups de reparació en cadena: el primer grup obria les tauletes i comprovava quins components calia reparar; un altre grup comprovava la capacitat de càrrega de les tauletes per saber si alguna era defectuosa; el grup següent canviava els ports usb que estaven espatllats i els substituïa per ports nous i amb un millor rendiment.

Un dels grups va dedicar-se a organitzar l’armari on es guarden les tauletes, retirant el cablejat malmès i substituint-lo per cablejat nou i més ben col·locat.

Finalment, es van etiquetar totes les tauletes indicant el número de la tauleta i l’armari on s’ha de desar.

Un cop vam acabar, van venir a la classe de cicles els representants de les classes de primària, de 2n a 4t, acompanyats per l’especialista en temes de Robòtica, l’Olga Armengol, per tal que els expliquéssim tot el procés de reparació i organització.

Fent balanç de la nostra actuació en l’àmbit pedagògic, ens adonem que hem après moltíssim i de manera pràctica, eficaç i amb sentit, i, econòmicament hem aconseguit reparar 20 tauletes de les 23 que ens van entregar a un preu molt barat, uns 40,00 €, sobretot si ho comparem amb el que haurien costat a l’escola 20 tauletes noves!

Ha estat una molt bona experiència de col·laboració entre diferents estudiants de l’escola i  molt gratificant per a ambdues parts.