Cicles Formatius a Sant Nicolau

El projecte d’escola de Sant Nicolau sempre ha buscat assolir la màxima qualitat educativa. El nostre projecte pedagògic busca, juntament amb les famílies, formar persones amb una identitat, una integritat i uns valors que els permetin desenvolupar-se amb èxit en les seves vides per arribar allà on vulguin i tenir totes les portes obertes.

Els quatre pilars del projecte d’escola (les persones, els valors, la innovació i les llengües) s’han definit per aconseguir aquestes fites segons la identitat de cada alumne.

Al llarg dels més de seixanta anys d’història aquest objectiu de qualitat sempre ha estat el mateix. La manera com ho hem anat fent ,i com hem anat desenvolupant els esmentats pilars, ha anat canviant segons les necessitats de la societat, els recursos i l’evolució del país en cada moment.

És doncs, en el context actual, en el que hem vist necessari començar a ampliar l’oferta educativa de Sant Nicolau. En els darrers anys hem estat analitzant el nostre entorn per poder copsar les noves necessitats i tendències educatives.

El proper curs 2021-2022 posarem en marxa el primer element d’aquest nova oferta de l’escola. Iniciem dos cicles formatius, un de grau mitjà i un altre de grau superior, de la família professional d’”Informàtica i Comunicacions”. Es tracta del Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, també conegut com a SMIX i el de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, altrament anomenat DAM. Són uns estudis que responen a una forta demanda atès el seu alt grau d’ocupabilitat un cop els estudiants disposen de la titulació.

Els estudiants de SMIX aprenen a configurar, administrar i mantenir els sistemes informàtics, garantint-ne el funcionament, la integritat dels recursos i dels serveis del sistema, gestionar i administrar xarxes i també aspectes relacionats amb la seguretat informàtica.

El cicle superior de DAM és un mòdul de programació. En aquest aprenen a desenvolupar, implantar, documentar i mantenir aplicacions informàtiques multiplataforma, utilitzant tecnologies i entorns de desenvolupament específics, garantint l’accés a les dades de forma segura i complint els criteris d’usabilitat i qualitat exigides en els estàndards establerts.

En ambdós graus es treballen aspectes relacionats amb les empreses i la seva gestió i s’hi inclouen unitats formatives relacionades amb l’orientació laboral.

Una part important d’aquest tipus d’estudis és la realització de pràctiques en empreses i, en alguns casos, poder optar per la modalitat dual.

Sant Nicolau, com ja fa en les altres etapes de la seva oferta educativa, afegeix elements de valor diferencials (major presència de l’anglès, incorporació de les principals novetats en els continguts, un seguiment personalitzat dels alumnes, etc.) en aquest tipus d’estudis.

Aquest és el primer pas en l’ampliació d’estudis professionals a Sant Nicolau. Estem treballant en un pla d’incorporació de la nova oferta de diferents famílies professionals, al llarg dels propers anys, per tal d’esdevenir, també en aquest àmbit, un referent educatiu en el territori.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *