Un bomber explica la seva feina a 3r d’EPRI.

A 3r d’EPRI estudien els sectors econòmics i realitzen diverses activitats relacionades amb aquest tema.

Una de les activitats que realitzen és convidar els pares a veure les maquetes i murals relacionats amb els diversos sectors econòmics que han fet a la classe amb les explicacions corresponents.

També, per comprendre el sector secundari, visiten la fàbrica Cacaolat on poden veure tot el procés de producció des de la matèria primera fins el producte final.

En el cas del sector terciari i de serveis, van poder escoltar la xerrada que els va oferir un bomber sobre la seva feina.

La xerrada va ser molt amena i complerta, ja que l’Enric venia amb força material del que utilitzen els bombers com a protecció i va explicar perquè han de protegir-se les diferents parts del cos amb botes, jaqueta ignífuga, casc, ulleres, motxilla  i màscara per a  incendis amb molt fum.

També va explicar què necessita el foc per començar i expandir-se utilitzant la figura geomètrica d’un triangle, exemplificat amb unes  petites espelmes i una campana de vidre.

Va insistir molt en què podem fer i què NO hem de fer si hi ha un incendi a casa nostra i va posar molt d’èmfasi en la perillositat del fum, que és més perillós que el foc perquè ofega, crema, impedeix la visibilitat i “camina”.

L’Enric duia també la motxilla de primers auxilis d’on va anar traient material del que necessiten per a actuacions d’emergència, d’on van sortir des d’uns guants fins una bomba manual d’oxigen i una manta tèrmica.

Com a anècdota, la xerrada de 3rB es va veure interrompuda pel so de les alarmes de l’escola, que van obligar a fer una evacuació ràpida de l’edifici i que l’Enric va poder utilitzar d’exemple quan va continuar la seva explicació.

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *