Bojos per la ciència

En Sergi Vea, alumne de 2n de Batxillerat de l’escola, va poder entrar el curs passat en el programa Bojos per la Ciència, una oportunitat i experiència que ens explica a continuació.

Puc afirmar que Crazy about Biomedicine ha estat una de les millors experiències que he tingut a la meva vida. Poder-ne formar part m’ha fet canviar brutalment la visió de la realitat, pel que fa a l’àmbit científic, i m’ha acostat al món més professional.

Anar-hi cada dos dissabtes fa intrigant l’experiència, a la vegada que crea dins teu una emoció indescriptible per voler tornar-hi. No són només les classes, amb diversos professionals que t’expliquen què estan fent als laboratoris i de què tracta la seva investigació, sinó la gent amb la qual et trobes. Tots els tutors comparteixen una passió pel que estan fent, i només d’escoltar-los ja tens ganes de formar-ne part. A més, els companys amb qui comparteixes classes i grups fan molt acollidora l’experiència, ja que, a part de tenir tots la mateixa edat, comparteixes aficions i gustos, parles sobre temes que potser a l’escola ningú comparteix i, en canvi, allà et sents abraçat per una comunitat de persones que tenen tots un perfil semblant a tu, i això fa que sentis com si formessis part d’una família enorme.

Les pràctiques al laboratori han estat una de les coses que més m’han sobtat de CaB, ja que fas servir equips d’alt cost, i components i tècniques que segurament no les hauries pogut fer servir fins als últims anys de la universitat. Cada pràctica és diferent i increïblement dinàmica. Han estat aquestes les que m’han fet decantar per escollir biomedicina com la carrera universitària que vull estudiar.

Bojos ciència Sant Nicolau

A més a més, a part de totes les classes i sessions pràctiques que es fan en el programa, pots sol·licitar que algun dels investigadors de l’IRB (Institut de Recerca Biomèdica, on es fan les classes) sigui el teu tutor pràctic del treball de recerca, cosa que enriqueix enormement les pràctiques d’aquest, ja que normalment, en els treballs més científics, la part pràctica és molt difícil de dur a terme, per l’alta complexitat dels elements que requereixen.

Bojos per la ciència sant NicolauI finalment, a part de tot el que ha estat mencionat anteriorment, et posen en contacte amb estudiants d’universitat que han participat en el programa – perquè et puguin respondre dubtes de les carreres -, fan sortejos de múltiples coses, i moltíssimes activitats – com un “agermanament” entre CaB i nens amb càncer de l’Hospital de Sant Joan de Déu -.

Són totes aquestes coses les que em fan afirmar que ha estat una de les millors experiències que he viscut, i estic profundament agraït a tots aquells professors que em van ajudar i assessorar per aconseguir entrar al programa, ja que sense ells m’hauria perdut poder viure aquesta magnífica oportunitat. Només dir que, si algú em donés a triar entre tornar-hi a participar o no, sense cap dubte en tornaria a formar part, i m’agradaria animar a tots aquells joves de 1r de Batxillerat a intentar entrar-hi, ja que no se’n penediran mai en la seva vida.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *