“Bojos per la ciència” i “Joves per la medicina”

Les alumnes de primer de batxillerat del Sant Nicolau, Berta Marsellach Forné, Lucia Pérez Martínez, Paula Carmona Bayes, Guida Bracons Cos i Martina Peig Permanyer han estat seleccionades per participar en dues iniciatives de recerca de joves talents científics, organitzades per la Fundació Catalunya La Pedrera, en els quals podran desenvolupar les seves capacitats i vocacions científiques.

Els dos programes estan adreçats a estudiants de 1r i 2n de batxillerat i els ofereixen la possibilitat d’assistir, dos dissabtes al mes, a sessions teòrico-pràctiques impartides en hospitals, centres de recerca i institucions pioneres a Catalunya. Per formar-ne part, les alumnes han hagut de passar per un procés de selecció que tenia en compte el fet de disposar d’un excel·lent expedient acadèmic i, alhora, una gran motivació, interès i curiositat per la ciència. El procés de selecció és molt exigent i obert a tot Catalunya; és per això que el fet que cinc alumnes de la nostra escola hagin aconseguit entrar-hi, ens converteix un dels pocs centres de Catalunya amb un nombre tan elevat de participants.

El programa en el qual participen Berta Marsellach Forné, en l’àmbit de la supercomputació; Lucia Pérez Martínez, en el de biomedicina, i Paula Carmona Bayes, en el de física, es diu “Bojos per la ciència”. En aquest programa podran experimentar com es treballa en un centre de recerca internacional, fet que els permetrà guanyar experiència pràctica en les recerques d’avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica o tecnològica que hagin escollit.

Per la seva banda, Guida Bracons Cos i Martina Peig Permanyer participen a “Joves per la medicina” que els permetrà conèixer de ben a prop com es treballa en un hospital, des de l’assistència fins a la recerca. Podran fer un tast de com es diagnostiquen i s’aborden diferents malalties, i quina recerca es duu a terme per entendre-les millor i aconseguir tractaments més eficaços per combatre-les.

Per a Carles Rovira, director Pedagògic del Sant Nicolau, “és un orgull que cinc de les nostres alumnes hagin estat escollides per formar part d’aquestes iniciatives. És una mostra de l’alt nivell cientificotecnològic del nostre centre i un reflex del creixent i merescut protagonisme que les dones estan adquirint en la ciència”.

“Des del Sant Nicolau compartim amb La Fundació Catalunya La Pedrera l’objectiu d’ajudar els estudiants a orientar el seu futur acadèmic i professional cap a una possible carrera d’investigació i que ho facin en l’àmbit de recerca que més els interessi”

Les protagonistes van anar a Ràdio Sabadell a explicar la seva vivència quant al procés de selecció i el que esperen d’aquesta experiència, aquí podeu escoltar l’entrevista.

Des d’aquí donem l’enhorabona a les cinc alumnes que han aconseguit entrar al programa i també volem felicitar a l’ Aina Morató López que, amb el seu Treball de Recerca, ha guanyat el Premi Bonaplata d’enguany.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *