Batxillerat Dual: una oportunitat per a obtenir una doble titulació

Des del curs 2017-2018 s’ofereix als alumnes de l’escola l’oportunitat de cursar, a més dels estudis obligatoris i postobligatoris -ESO i Batxillerat-, el Batxillerat Dual, que els permet obtenir l’American High School Diploma. En parlem com a oportunitat perquè, amb un esforç raonable, els nois i noies poden acabar els estudis amb aquesta doble titulació que, a part de donar-los una millor competència digital – els estudis són online-, i molt més nivell d’anglès, els dona també més opcions a l’hora de cursar estudis universitaris a l’estranger.

L’entitat que ofereix aquest Diploma Dual és Academica School International que ofereix totes les garanties de seriositat i compromís.

Ja són uns quants els alumnes de la nostra escola que han optat per ampliar els seus estudis a través d’aquest ensenyament virtual, acompanyats per un tutor de l’escola que en fa el seguiment.

A continuació podeu llegir les valoracions que fan de l’experiència la Carla Casablancas, primera graduada de l’escola en Batxillerat Dual i  l’Arnau Boix, alumne que actualment cursa 2n de Batxillerat i que aquest curs aconseguirà la doble diplomatura.

-. Per què vas decidir apuntar-te al batxillerat dual?

Carla: Vaig decidir inscriure-m’hi mirant molt cap al futur. El títol obre les portes a l’estranger i dona més oportunitats laborals. També és una bona oportunitat per aprendre anglès, una mica més de cultura general i per gestionar els meus assumptes independentment.

Arnau: Principalment, em vaig inscriure al batxillerat dual perquè sabia que m’obriria les portes d’una universitat als Estats Units. Però, avui dia, penso que és una pràctica molt important i que val la pena pel fet de millorar l’aprenentatge de la llengua anglesa en molts sentits.

-. Ha estat una experiència gratificant?

Carla: Gràcies al dual, he pogut fer matèries que mai hagués pogut cursar durant el batxillerat, com per exemple Criminologia, Història dels Estats Units, Economia i també he conegut el funcionament del Govern dels EUA, ja que jo feia el batxillerat científic. Ha estat una bona experiència per ampliar els meus coneixements i poder entendre com funcionen les escoles dels EUA.

Arnau: Personalment sí que ha estat gratificant ja que, a part d’ampliar els meus coneixements, m’he hagut d’organitzar per ser el més eficient possible.

-. T’ha comportat un sobre-esforç molt important pel que fa a la feina?

Carla: En el meu cas va comportar moltes hores de treball, perquè vaig cursar el dual en 2 anys, quan normalment es fa en 4. Tot i això, amb una bona organització i poder de voluntat, es pot treure el dual sense cap dificultat.

Arnau: Si portes la feina al dia i et prepares bé totes les tasques (exàmens, deures,…) obligatòries del batxillerat dual, no hi ha d’haver un esforç excessiu; això sí, la dedicació sempre és primordial per assolir-ho tot amb una bona nota final.

-. Quines competències creus que t’ha aportat aquesta experiència?

Carla: Evidentment, en aquests últims dos anys, el meu nivell d’anglès ha millorat moltíssim. El meu vocabulari, la meva gramàtica, la meva comprensió oral… no es poden comparar al meu anglès de fa 3 anys. També he millorat en la gestió del temps lliure i en l’organització de les prioritats.

Arnau: Bàsicament el batxillerat dual proporciona un tipus d’informació que, si s’aprofita treballant com cal, es podrà dur a la pràctica en situacions del dia a dia. El vocabulari, les sessions mitjançant vídeo trucada (live sessions), les proves, les matèries, entre d’altres coses, em permeten expressar-me i entendre les coses d’una forma diferent a l’hora de parlar en anglès.

-. Ho recomanaries als nostres alumnes?

Carla: Ho recomano moltíssim a aquelles persones que estiguin disposades a fer-ho i estiguin realment motivades perquè, si no és el cas, el camí serà més difícil i es deixarà d’aprendre. Si no s’aprèn, aquest títol no significa res.

Arnau: Considero que és una activitat molt beneficiosa i que, sens dubte, recomanaria, però el cost econòmic del batxillerat dual pot suposar un obstacle  a l’hora de prendre la decisió.

-. Quins consells donaries als alumnes que decideixin cursar el dual?

Carla: Els consells que donaré també es poden aplicar a la feina que et dona l’escola, com, per exemple, portar la feina al dia. Si no, s’acumula i és pitjor perquè aquesta feina té una data de lliurament i, si no es fa, valdrà un zero. També és molt important consultar el tutor que et contestarà sense cap problema i t’ajudarà molt. Per últim, és important tenir paciència i estar agraït de poder realitzar dos estudis.

Arnau: Els meus principals consells són els següents: rendir amb el màxim potencial de cadascú i no deixar les coses per a l’últim moment.

-. Vas assistir a l’acte de graduació a Madrid?

Carla: No vaig assistir-hi per causes personals, tot i que m’hauria agradat molt anar-hi. No vaig tenir cap problema a l’hora de rebre el títol, que va arribar a Sant Nicolau una setmana després de l’acte.

-. T’ha comportat algun avantatge a l’hora d’entrar a la universitat?

Carla: No. A les universitats públiques s’hi accedeix si la mitjana del batxillerat i de les PAU estan per sobre de la nota de tall que demana cada carrera. A la majoria de les universitats privades s’ha de fer una prova d’accés i demanen que la mitjana del batxillerat i la de les PAU estigui per sobre del 5. Tot i això, com he dit abans, el títol em donarà molts avantatges a l’hora de trobar feina.

-. Quins estudis estàs seguint ara a la Universitat?

Carla: Estic fent un doble grau de biotecnologia i ADE (administració i direcció d’empreses) a l’Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull).

Moltes gràcies a tots dos per la vostra col·laboració.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *