Artistes a les aules 3: Antoni Gaudí

El nostre projecte d’ Antoni Gaudí ha començat amb una xerrada prèvia sobre el que sabem i el que ens agradaria saber d’aquest arquitecte universal.
Un cop decidit el que ens desperta la curiositat, ens hem posat a treballar i el primer que hem fet ha estat visionar el capítol Les tres bessones i Antoni Gaudí (vídeo) on hem descobert un munt de coses que encara no sabíem de l’arquitecte. També hem visionat un Power Point on hem conegut més curiositats de Gaudí i hem pogut veure moltes de les seves obres i comprovar que moltes estan molt a prop, a Barcelona i que, per tant, les podem anar a visitar. Vam decidir que aniríem al Park Güell i a la Sagrada Família.

Escola Sabadell
Entre tots hem redactat la biografia de Gaudí i, encuriosits per la tècnica del trencadís, que hem vist al vídeo de Les tres Bessones, hem elaborat un mural amb els nostres noms fent servir aquesta tècnica tan característica. (foto portada)
La visita al Park Güell ens ha agradat molt i hem pogut veure el trencadís de la Sala de les Columnes, dels bancs i de les escales, on destaca la famosa sargantana. Ens ha cridat molt l’atenció un pont ple d’arcs que hem volgut dibuixar com si tots fóssim arquitectes!

La sortida a la Sagrada Família ens va deixar molt impressionats, per fora perquè és espectacular, però a dins era com estar dins un bosc: els troncs, les copes dels arbres i la llum que es filtra a través de les fulles! També ens va agradar molt els jocs de llums i colors que aconsegueix Gaudí amb els vitralls de colors càlids i colors freds. Ens van explicar que, quan van començar les obres, a dins del recinte, hi havia una escola per tal que els fills dels obrers poguessin aprendre a llegir, escriure i les quatre regles (sumar, restar, dividir i multiplicar). En tornar a l’escola hem pogut veure, des de l’autocar, dues obres més d’Antoni Gaudí, La Pedrera  i la Casa Batlló.

En aquestes sortides hem pogut comprovar que Gaudí era un amant de la natura i que s’hi inspirava constantment perquè, tal com deia, “L’originalitat és tornar a l’origen”. Com que aquesta inspiració no sempre és tan visible com en les escultures de fulles, tortugues o sargantanes, vam fer un treball buscant la inspiració en la natura d’alguns dels seus elements arquitectònics. (Gaudí i la natura)

Aquest projecte d’ Antoni Gaudí ens va obrir les portes a parlar sobre els animals, el que en sabíem i el que volíem saber; vam ordenar totes les idees que havien sortit a la conversa i vam elaborar un mapa mental i… Però això ja és una altra història!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *