Alumnes de 2n d’ESO experimenten al YOMO

Dins el marc del Mobile World Congress, la Farga torna ha acollir, per segona vegada, el Yomo (Youth Mobile Festival), un esdeveniment que se celebra del 26 de febrer a l’1 de març. Dissenyat per a estudiants de 8 a 16 anys, YOMO Barcelona inclou exhibicions educatives, actuacions en directe, tallers interactius, conferències teòriques i una amplia gama d’activitats practiques.

Aquest festival vol inspirar milers de joves i ajudar-los a conèixer millor les carreres professionals dels sectors STEAM -ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, en un món cada vegada més mòbil.

Yomo rebrà prop de 15.000 estudiants i educadors de Catalunya i Espanya en una enorme exposició de ciència i tecnologia a les instal·lacions de La Farga, preparades amb els seus més de 10.000m2. Amb espectacles de teatre en viu, tallers interactius i activitats pràctiques per a tots els joves, així com tallers per als educadors i conferències.

Aquest any és el segon en el que l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau i els seus alumnes de segon d’ESO participen en l’esdeveniment. L’implicació del nostre Centre ha sigut total desde els seus principis  amb mSchools, programa creat pel Departament de la Generalitat i el Mobile World Congrès, després ens vam adherir a EduHack amb la plataforma Educativa de creació d’Apps per Android amb ApInventor desenvolupada pel MIT (Massachussets Institut of Technology).

El dimarts dia 27 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO de l’escola van tornar a la nova edició del Youth Mobile Festival (YOMO), i d’entre les possibilitats que oferien els diversos estants que hi han pres part aquesta edició, els nostres alumnes van poder experimentar en primera persona les opcions que ens ofereixen en aquest aspecte la Realitat Augmentada i la Realitat Virtual. També van poder gaudir d’activitats més lúdiques com fer volar un dron o posar-se al control d’un petit robot i fer-lo circular per un circuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

En un format més educatiu també van poder rebre indicacions sobre l’ús dels dispositius mòbils o com fer-los servir en cas d’emergència o de trobar-se perduts. Tot plegat, una molt bona experiència fora de l’escola i compartida amb els seus companys.

Més informació: YOMO

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *