Activitats al servei de menjador

Com ja sabeu, el servei de menjador s’emmarca dins el projecte educatiu de l’escola; per tant, els monitors de menjador ofereixen als nois i noies que es queden a dinar a l’escola tot un seguit d’activitats d’acord amb els valors d’aquest projecte. Així, doncs, la tasca dels monitors és molt important tant en els aprenentatges a taula- què es menja, per què i com es menja- , com  en el comportament envers els altres – petits i grans amb qui comparteixen l’espai, i també en aquestes activitats de lleure.

Aquest curs els espais de mitja pensió estan dividits i més compartimentats que mai a causa de la pandèmia, però s’ha trobat un bon equilibri combinant terrats, pavelló i pati.

Evidentment les activitats que duen a terme els monitors estan determinades per l’edat dels alumnes. Així a Infantil tenen joc lliure, construcció de cabanes amb les rodes de colors, les caixes i sobretot amb les teles, dibuixar i acolorir i manualitats. Els divendres els alumnes d’Infantil fan sessions de contes amb la monitora de P5 Mercè Martínez, mestra i especialista en narrativa oral.

Sant NicolauA 1r i 2n d’EPRI  també dibuixen i pinten sobre paper o a terra o a la paret – pissarra- amb guixos; fan manualitats amb llanes, juguen amb capses i cordes, participen en jocs dirigits  i a jocs de taula.

Els alumnes de 3r dibuixen amb guixos, organitzen  jocs de rol, fan manualitats, juguen a pilota i amb cordes, s’organitzen jocs dirigits i també tenen moments per al joc lliure.

A 4t fan jocs més actius com saltar a corda, mocador, cuit i amagar, competicions “tik tok” creant balls, juguen a l’aranya,  fan manualitats amb cordes, llana i també fan activitats esportives: bàsquet, futbol…

Els nois i noies de 5è juguen a bàsquet, fan polseres de llana i fils de plàstic (scooby doo) i ballen i creen coreografies amb música que escolten pels altaveus que controla el monitor (volum adequat).

Els alumnes de 6è també juguen a bàsquet i futbol, a cartes tipus màgic o similar que es poden intercanviar, jocs de taula com escacs, dames, Dubble, Jungle speed…. També fan polseres, salt de llargada i finger skate.

Els alumnes d’ESO sempre van al pavelló i allà juguen igualment a bàsquet i a futbol, fan un taller de música on poden cantar i ballar, tenen racons on poden parlar amb tranquil·litat entre ells i també poden fer jocs lliures.

També hi ha un monitor que es fa càrrec de la biblioteca per a aquells alumnes que, a partir de 5è d’EPRI,  en vulguin fer ús per llegir o estudiar durant l’estona de mitja pensió.

En resum, tot un seguit d’activitats que omplen l’estona del migdia de diversió, entreteniment i educació en el lleure.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *