Actes del Dia Internacional de la Dona

El dia 7 de març, alumnes de les classes de 4t d’ESO A i B, vàrem fer diversos actes en commemoració del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Principalment es van realitzar unes xerrades de caràcter feminista a les aules des de 1r de primària fins a 3r d’ESO, xerrades organitzades i realitzades per alguns alumnes de 4t d’ESO.

A les múltiples xerrades que es van realitzar, el tema del feminisme va ser tractat diferent segons l’edat dels oients. Així en els cursos  de 1r de primària i fins a 4t de primària, es va intentar donar una visió d’actes quotidians que es poden definir com a masclistes i que realitzem sense parar-hi massa atenció, sigui la discriminació dels colors, dels oficis, o simplement alguna frase estereotípica masclista: “pegues com una nena” “això els nens no ho fan”, etc.

Al cicle superior vàrem expandir una mica els conceptes tocats en la xerrades anteriors, afegint el sexisme o els estereotips, posant alguns exemples del dia a dia o de famosos, siguin jugadors de futbol o YouTubers.

A a partir de 1r d’’ESO es va tractar el tema bastant àmpliament, ja donant idees sobre el naixement del moviment feminista, actes masclistes que cometem nosaltres mateixos sense adonar-nos-en, perills de perpetuar algunes idees com la de parelles controladores com a símptoma d’amor “real”; o alguns dels casos més famosos de desigualtat, com la diferència de salaris o de oportunitats laborals,  però intentant sobretot, donar-los la idea de la necessitat de canviar d’actitud de la societat en general, començant per ells  i  el seu entorn, fent-los veure el feminisme com una cosa bona i necessària per la societat. (Article de Sergi Vea, alumne de 4t d’ESO)

A la tarda els alumnes de 4td’ESO van realitzar una gimcana amb preguntes i pistes que servissin per a remarcar encara més, actituds masclistes molt vives a la nostra societat, amb la intenció de fer-les més visibles i, per tant, més fàcils de corregir.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *