Estem a punt de commemorar el primer pas de l’home sobre el nostre satèl·lit. Segur que ben aviat trobarem a diaris, televisions, xarxes, biblioteques,… en fi a tots els llocs que us pugueu imaginar, imatges, articles, revistes, llibres, documentals sobre aquell primer viatge a la lluna.
Des d’aquí no volem ser menys i us volem recomanar dos llibres sobre el tema.
El primer és Historia de la exploración espacial del mundo antiguo al futuro extraterrestre de Roger D. Launis. Una obra enciclopèdica sobre l’obstinació de la humanitat per entendre l’Univers, des dels babilonis amb els seus estudis sobre l’òrbita dels planetes; els observatoris astronòmics construïts per inques i asteques; els decobriments del Renaixement; el llançament dels primers satèl·lits i l’aterratge a la lluna. També fa observacions de futur sobre els propers viatges a l’espai, el turisme espacial i el futur de la humanitat com a extraterrestre.
Escrita per Roger D. Launis, un insigne professor de la història espacial, és un llibre esplèndid sobre el tema amb gran quantitat de fotografies. En aquest enllaç podeu veure una entrevista amb ell sobre els 50 anys del viatge de l’Apol·lo XI a la Lluna.
D’altra banda no puc deixar de recomanar-vos un llibre absolutament clàssic que s’ha d’haver llegit, De la Terra a la Lluna de Jules Verne, una novel·la d’aventures i ciència ficció. Narra el viatge de tres industrials, dos americans i un francès, que després de la Guerra civil nord americana, construeixen un canó de dimensions descomunals, des del qual són llençats cel amunt fins arribar a l’espai. El llibre té una segona part, Al voltant de la Lluna que narra el seu viatge de tornada passant per la cara oculta de la lluna.
Verne va tenir una gran capacitat premonitòria, així, el punt geogràfic on va situar el canó des del qual són llençats els protagonistes, és Florida, molt a prop de Cap Canaveral i, si Jules Verne us emociona i us decidiu a llegir altres novel·les d’aquest autor francès que no va sortir mai de França, podreu comprovar que la seva imaginació no tenia límits i que moltes de les seves idees s’han dut a la pràctica molts anys després.