4 d’EPRI i 2n d’ESO al Museu de Matemàtiques de Catalunya

Dijous 5 de març els alumnes de Sant Nicolau de 4t d’EPRI i els de 2n d’ESO van fer una sortida conjunta al Museu de Matemàtiques de Catalunya.

La intenció era que els alumnes de Primària i Secundària col·laboressin en alguna activitat relacionada amb les matemàtiques.

D’entrada els alumnes de 4t van fer una activitat guiada al Museu i van poder gaudir amb els jocs matemàtics van dir “ no semblava que féssim matemàtiques!”,  i  van jugar amb els reptes i els enigmes que hi ha plantejats al Museu.

Després d’aquesta activitat, els alumnes de 4t i de 2n es van reunir per construir junts “les cúpules de Leonardo da Vinci”. Els alumnes van quedar entusiasmats de veure com amb unes fustes rectes i uns encaixos es podia arribar a construir una volta tan espectacular! Amb paraules dels alumnes de 4t “va ser increïble”, “molt original”.

Escuela Sabadell

Havent dinat, els professors van repartir unes fotocòpies de dibuixos de Leonardo da Vinci i alumnes de 2n i de 4t havien de buscar-se mútuament fins a fer coincidir els dibuixos. Un cop formats així els grups, es van repartir pels jardins del Museu, i els amics d’ESO van explicar als nens i nenes de Primària moltes coses interessants sobre Leonardo da Vinci:  les cúpules, l’Home de Vitruvi i les proporcions del cos humà, l’escriptura especular, els palíndroms…

Finalment es va procedir a la tria d’una obra de l’artista del Renaixement de la que faran una reproducció a l’escola amb el material que triï cada grup: pintura, fang, plastilina, llapis …

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *